2012. április 2., hétfő

Citromos csirkemell fokhagymás spenótágyon


Hétvége után általában mindig valami light-os ételre vágyunk mindannyian. Természetesen ezt most kifejezetten saját magamnak főztem, mert Kedvesem meg nem enné a spenótot, a Kicsi pedig csak főzeléknek. Sajnos örökölte az Apukájától, hogy ami zöld, azt nem nagyon akarja megkóstolni sem. Egyébként szombaton vendégségben voltunk és Keresztanyukám, finom cukkinis fasírtot készített. Gyorsan ki is használtam a lehetőséget és egyet beloptam Kedvesem szájába is. Vendégségben nem nagyon szokott válogatni. És láss csodát, ízlett neki! :) Persze a spenót az keményebb dió.
Az étel nagyon könnyed minden tekintetben. Elkészíteni kb 20 perc volt.

Hozzávalók: 1 nagyobb filézett csirkemell, só, bors, citrom, 1 kg friss spenót, olíva olaj, fokhagyma

A csirkemellet mossuk meg, vágjuk ketté és irdaljuk a szebbik oldalát. Sózzuk, borsozzuk és facsarjunk rá egy kis citromlevet. Tegyük félre kicsit.

Addig mossuk meg a spenótleveleket, és készítsünk elő 4-5 gerezd fokhagymát.

Egy serpenyőben forrósítsunk olíva olajat a húsoknak és süssük mind két oldalát aranybarnára. Tegyünk rá fedőt és pároljuk készre.

Ez alatt egy másik serpenyőben elkészítjük a spenótot. Olíva olajon egy percig pirítjuk a fokhagyma szeleteket, majd rádobjuk a spenótot és pár perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...