2012. április 9., hétfő

Epres trifle, egyszerűen

Azért egyszerűen, mert a klasszikus vanília krémet vanília puding és tejszín keverékével helyettesítettem. De csak azért, mert este tíz után állítottam össze és akkor már nem volt lelki erőm. Egyébként így is nagyon finom lett. Biztosan lesz még hasonló angol rakottas desszert a blogon. Leginkább átlátszó tálban mutatnak a rétegek, de adagolhatjuk üveg poharakba is. Sajnos Kedvesem nem igazán kedveli az efféle krémes, pudingos édességeket, de nem aggódom amiatt, hogy megmaradna :)

Hozzávalók:
piskóta 5 tojásból
1 zacskó vaníliás pudingpor
5 dl tej
4 ek barnacukor
1,5 dl tejszín
60 dkg eper (lehet fagyasztott is)
likőr (ha gyerekeknek lesz, akkor 3-4 narancs leve)

Készítsük el a pudingot és amíg kihűl, kevergessük meg gyakran. Közben készítsük el a piskótát is, süssük meg 180 fokon. Ha kihűlt, kockázzuk fel. Az epret (ha fagyasztott, olvasszuk ki) botmixerrel pürésítsük.

Ha a puding kihűlt, akkor verjük habbá a tejszínt, és óvatosan keverjük össze.

Rétegezzük a hozzávalókat: eperpüré, piskóta, néhány ek likőr (vagy narancslé), krém ... amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére krém kerüljön, amit megszórhatunk keksz morzsával vagy mandulával, díszíthetünk tejszínhabbal. Főleg ha nem sikerül olyan szépen elkennünk, mint nekem :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...