2012. június 10., vasárnap

Cukkinis kapros maccheroni pármai sonkával


Ezzel a recepttel még tartoztam, de eddig nem nagyon jutottam kellő időhöz a posztolásához. Természetesen ez is egy roppant egyszerű tészta, hamar kész és isteni. Igazából ez is "maradékból" állt össze, egy kis kapros fűszervaj, kis pármai sonka a pizzáról, és egy fél zacskó tejszín. Még a Tündérlánynak is ízlett, pedig az ő kedvence a "tétta eggyük tejföl". Igaz a cukkini megmaradt nekem, ő leginkább a sonkát válogatta a tészta mellé :)

Hozzávalók:
250 g maccheroni, 1 cukkini, kevés tejszín, kb 30-40 g pármai sonka, olíva olaj (vagy vaj), kapor, só, bors

Nagy lábasban tegyünk fel vizet, majd ha forr sózzuk és főzzük ki a maccheronit.
Mialatt a tészta megfő, elkészítjük a szószt. Kevés olíva olajon (vagy a maradék kapros vaj felhasználásával) pirítsuk meg kissé a pármai sonkát, majd adjuk hozzá a cukkinit. Ha megpuhult kevés tejszínnel (pár kanálnyi) krémesítsük, sózzuk, borsozzuk és végül szórjuk meg bővel apróra vágott kaporral.
A tésztát szűrjük le és keverjük össze a cukkinivel. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...