2012. szeptember 22., szombat

Kapros cukkini fasírt

Ezer éve tervezem, hogy a cukkini fasírt felkerül a blogra, de mindig elfogy, mielőtt még lefotózhatnám. Hát, ez történt most is, de nem várok tovább, itt és most felteszem a receptjét. Fotót később pótolom.
Mi krumplipürével szeretjük, de sokszor csak elkapkodjuk a tepsiről és magába megesszük fokhagymás tejfölbe mártogatva. A gyerekek imádják, csak Kedvesem cukkiniellenes hozzáállásán kellene még csiszolni egy kicsit :)

Hozzávalók:
2 közepes cukkini (megtisztítva kb 80 dkg), 2 fej hagyma, 2 tojás, 4-5 ek zsemlemorzsa, só, bors, sok kapor, olíva olaj

A cukkinit mossuk meg - ha kemény a héja, hámozzuk is - és reszeljük durvára. Sózzuk meg és hagyjuk állni, amíg megdinszteljük a hagymát.
A hagymát vágjuk apróra és olívaolajon süssük puhára.
A cukkinit nyomkodjuk ki és keverjük össze a hagymával, tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy formázható legyen. (Én inkább hígabbra szoktam hagyni, jobban szeretjük ha puha marad sütés után.) Ízesítsük sóval, borssal, kaporral.
200-220 fokon süssük. Sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit, kenjük meg olívaolajjal a papírt. Formázzunk 5-6 cm-es, lapos korongokat. Egymás mellé (szorosan is lehet, nem nőnek meg) sorakoztassuk fel a cukkini korongokat, majd legvégül kenjük meg a tetejüket is olívaolajjal.

Aki jobban szereti, bő olajban is sütheti. Ilyenkor forgassuk meg zsemlemorzsában. De a sütőben sült nem csak egészségesebb, de finomabb is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...