2013. március 19., kedd

Currys sárgaborsó krémleves



Ezzel a levessel megjártam :) Az történt ugyanis, hogy megfőztem, nagyon ízlett, gyerekek megkóstolták, nagyon ízlett, aztán amikor kihűlt a tányérban és nekiálltunk volna enni a Nagyobbik közölte, hogy "Anya, nem fincsi". Erre a Kisebbik vérszemet kapott és detto. Vagyis "nemmó", ami azt jelenti, hogy nem jó, azaz ő sem fogja megenni. Sebaj, akkor ugorjunk a másodikra. De nem, kivételesen ragaszkodnak a leveshez. Sóhaj, kérdés. "Milyen levest főzzön Anya?" Hatásszünet... válasz: "Almalevest!" Így aznap két levest is főztem. :)
Azóta természetesen előkerült a sárgaborsó is, és nem volt reklamáció, csak repeta :) Érdekes, hogy a hagyományos sárgaborsó főzeléket nem eszik meg a gyerekek, de így, curryvel szívesen bekanalazzák :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 tk curry
  • ízlés szerint tejföl (de anélkül is szuper finom)


A sárgaborsót előző este beáztatjuk, de ha ezt elfelejtsük - mint én rendszerint - akkor semmi gond, csak tovább kell főzni. Így is hamar elkészül. Szóval a sárgaborsót, hagymát feltesszük főni. Ha a borsó megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Sózzuk és curryvel ízesítjük. Krémesebbé tehetjük egy-két kanál tejföllel, de enélkül is isteni, ráadásul vegán is.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...