Mitől pite a pite? Kinek mitől, ugye? :) Kedves szerint a pite kevert tészta, benne sok gyümölcs. Szerintem a pite omlós tészta alul és felül és középen a sok gyümölcs. De az is finom, ha a gyümölcs helyett és/vagy mellett krém van benne. Nos, szerintem ez nem pite, inkább epres süti, de igazából nem is a név a lényeg :) A tésztája finom puha, olvad a szájban. Az eper helyett pedig bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele - egy kis sárgabarack és rögtön szezonban vagyunk :) Bár a fotóról lemaradt - mert csak később jutott eszembe - de nagyon jól illik a tetejére egy kis reszelt fehér csokoládé. Villámgyorsan kész van, sütéssel együtt max 40 perc az egész. És a sült eper illata... mennyei!
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 150 g nádcukor
- 5 tojás
- 1 citrom héja
- 350 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 250 g mascarpone
- 700 g eper vagy más gyümölcs
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Az epret mossuk és szárítsuk meg.
A vajat és cukrot keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat. A citromhéjat és mascarponét is keverjük bele, végül a sütőport és lisztet.
26 cm-es formába simítjuk, amit előzőleg sütőpapírral bélelünk ki. A tetején rendezzük el a gyümölcsöt. Az epret vágjuk ketté és vágott felével felfelé rendezzük el a tésztán. Így az eper leve szépen kisül és karamellizálja a gyümölcsöt.
Tegyük a sütőbe kb 25 perce, de tűpróbával ellenőrizzük azért az eredményt. Ha már belengi az eperillat a konyhát, akkor már nem sokára ehetjük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése